Wie zijn wij?

“Hoe heerlijk is het als je naar de praktijk belt en jouw eigen verloskundige neemt op? Die weet wie je bent, alleen al bij het horen van je voornaam? Waar je niet steeds je verhaal opnieuw hoeft te vertellen?”

Door onze manier van werken weten we ook écht hoe het met je gaat. En zo houden wij het meest van ons werk, want op deze manier kunnen we de zorg volledig op jou afstemmen.

Voor jou is dit ook minstens zo fijn: je raakt vertrouwd met ons en je voelt je volledig gehoord en gezien. We plannen standaard minimaal een half uur in voor de afspraken. Zo blijft er naast de controle, ruimte over voor andere gespreksonderwerpen of gewoon even gezellig te kletsen. Langer of korter kan uiteraard altijd, net waar jij behoefte aan hebt.

Tijdens de zwangerschap is Danique of Jacqueline ‘je eigen verloskundige’. We proberen zoveel mogelijk geplande contactmomenten bij je ‘je eigen verloskundige’ te plannen. Indien je eigen verloskundige vrij is dan werkt Carola, ze heeft elke vrijdag spreekuur zodat jullie elkaar ook leren kennen. Mocht je het fijn vinden om Carola als vaste verloskundige te hebben dan kan dat. Sthephanie werkt tijdens onze vakanties, vrije dagen en Carola haar zwangerschapsverlof. 

Leer ons kennen

Onze waarneemsters

carola Kuijpers
Carola
Zwangerschapsverlof maart tm juli

Waarom hebben wij hiervoor gekozen?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken: Als jij door maximaal 2 verloskundigen wordt begeleid, dan is de kans op onnodig ingrijpen veel kleiner. Zo kun je denken aan een onnodige doorverwijzing naar de gynaecoloog of de kans dat je pijnstilling nodig hebt tijdens de bevalling, hierdoor is ook de kans op een knip tijdens de bevalling lager. Daarnaast blijkt dat de groei van je baby het beste in de gaten gehouden kan worden als er maximaal 2 verloskundigen dit in de gaten houden. Hoe meer handen op jouw buik, hoe minder betrouwbaar de metingen zijn.

We begrijpen heel goed dat het fijn is om in deze belangrijke periode een goede klik te hebben, daarom ben je altijd van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken.

Bij- en nascholingen

Met regelmaat volgen we allemaal verschillende bijscholingen en wij staan allen ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen.