De eerste echo’s

De echo’s kunnen bij ons op de praktijk in Assendelft gemaakt worden.

De termijn echo

Deze echo wordt standaard aangeboden en vindt plaats rond 11 weken. Dan kunnen we meten en berekenen wat de definitieve uitgerekende datum is. Deze echo wordt altijd vergoed door de zorgverzekering.

De vitaliteit echo

Deze echo vindt plaats tussen de 7-10 weken zwangerschap (gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie). Er wordt beoordeeld of het kindje zich in de baarmoeder bevindt, of het hartje klopt. Alleen indien er een medische noodzaak is wordt deze vergoed door de zorgverzekering, op eigen verzoek zijn de kosten €40,02.

De echo kán uitwendig worden gedaan. Voorwaarde is dan wel een flink gevulde blaas, die de nog kleine baarmoeder iets omhoog drukt, waardoor deze beter in beeld te brengen is. Is het beeld niet optimaal? Dan zal de echoscopiste voorstellen een inwendige echo uit te voeren. Het gehele bezoek duurt ongeveer 15 minuten. Je krijgt bij elke echo-afspraak foto’s mee van je kindje.

Verwijzing

Wij versturen een digitale verwijzing voor de termijn echo en indien nodig voor een vitaliteitsecho. Je kan zelf een afspraak maken bij echopraktijk WAZ, dagelijks te bereiken op telefoonnummer: 075-7271055 of op www.echopraktijkwaz.nl