Kinderwensspreekuur

Een specifiek spreekuur gericht op vrouwen (en partners) die de wens hebben zwanger te worden.

Uit onderzoek is gebleken dat de tijd voorafgaand aan een zwangerschap invloed kan hebben op het verloop van een zwangerschap en de gezondheid van het toekomstige kind.
De gezondheid en leefstijl van beide partners speelt een grote rol hierin. Tevens is uit onderzoek gebleken dat door van te voren met een aantal factoren rekening te houden de kans op een miskraam vermindert.

verloskundigen assendelft zwangerschapstest spiraal

Advies op maat

Op het kinderwensspreekuur wordt er voorlichting en persoonlijk advies gegeven over gezond zwanger worden én zijn. Er wordt gesproken over hoe je de kans op een gezond kind kunt vergroten door bijvoorbeeld het slikken van foliumzuur, het nut van gezond en gevarieerd eten, mogelijk medicijngebruik, gezondheidsrisico’s die in jouw omgeving spelen en de schadelijke gevolgen van drank, drugs en/of roken. Maar ook jouw vragen, wensen, angsten en/of twijfels staan tijdens het kinderwensspreekuur centraal. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij u verwijzen naar een gynaecoloog of academisch ziekenhuis voor erfelijkheidsonderzoek.

Vragenlijst invullen

Als leidraad voor het kinderwensspreekuur gebruiken wij een vragenlijst van de Zwangerwijzer. De vragen op deze lijst geven ons een duidelijk beeld over de mogelijke risicofactoren die bij jou, je partner en/of in de familie spelen, zodat wij daar tijdens het gesprek aandacht aan kunnen besteden.

Vergoeding verzekering

Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig voor het kinderwensspreekuur. Preconceptie consult valt onder verloskundige zorg deze hoort tot het basispakket van de zorgverzekering. Je betaalt geen eigen risico voor verloskundige zorg vóór, tijdens en na de bevalling verleend door de verloskundige, huisarts of gynaecoloog.

Afspraak maken

Je kunt ons bellen of mailen voor het maken van een afspraak. Vind je het vanwege de privacy spannend om je voor het kinderwensspreekuur te melden in je eigen dorp, er is altijd iets te regelen op onze andere locaties of we kunnen een afspraak plannen via beeldbellen.

Meer informatie