Bevalling

Eindelijk gaat het gebeuren. Het moment waar jullie negen maanden op hebt gewacht is aangebroken.

Jullie leven naar de bevalling toe door er samen, met ons, maar ook met anderen over de bevalling te praten. Hoe zal het gaan? Snel of juist langzaam? Zou het tegen of juist erg meevallen? Je weet het niet.

Door jullie al in de zwangerschap goed na te laten denken over de bevalling door het schrijven van een geboorteplan en het uitgebreid bespreken van de bevalling weten we wat jullie belangrijk vinden. Wij stemmen onze zorg bij de bevalling af op jullie wensen, behoeften en verwachtingen. We vinden het namelijk belangrijk dat je goed bevalt, op een manier die bij je past.

verloskundigen assendelft bevalling

We nemen ook uitgebreid te tijd voor jullie tijdens de je bevalling.

Je krijgt de ruimte om zelf te kiezen waar jij je goed bij voelt. Tijdens de bevalling stimuleren we je dat te doen wat nodig is om de bevalling zo vlot, veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Ook tijdens jouw bevalling bestaat wat ons betreft geen haast.

Begeleiding

We begeleiden vaak bevallingen in bad of in een verticale houding. Dit geeft je meer controle en versnelt je bevalling. Onze praktijk kent daardoor een laag percentage verwijzingen en pijnstilling behoefte en een hoger aantal spontane vlotte bevallingen. Doordat je meer controle hebt ervaren en op een manier bevalt die je zelf kiest kijk je achteraf positiever terug op de bevalling. Deze pagina geeft meer informatie over houdingen tijdens de bevalling. Op de praktijk hebben wij een bevalbad en cub te huur .

Zo doen we er alles aan om je bevalling een veilige, plezierige en bijzondere ervaring te maken. Op www.deverloskundige.nl kun je meer informatie vinden over de bevalling. Wij gaan tijdens de zwangerschap graag uitgebreid in gesprek om al jullie vragen te beantwoorden, voorlichting te geven over de bevalling en het geboorte plan door te nemen. Wij plannen hier rond de 34 weken een dubbele afspraak voor. Mogen jullie het fijn vinden eerder hierover in gesprek te gaan kan dat natuurlijk altijd. Daarnaast kun je geheel vrijblijvend een informatieavond bezoeken in het RKZ of ZMC.