Nacontrole

Ongeveer zes weken na de bevalling zien we jullie nog eens op de praktijk voor de nacontrole. Ook als je in het ziekenhuis bent bevallen maar niet terug wordt verwacht bij de gynaecoloog, kun je van deze mogelijkheid gebruik maken.

Tijdens dit bezoek kijken we met je terug naar de bevalling, je kraambed en de periode daarna. Hoe gaat het met je? Heb je, samen met je partner en de baby, een nieuw ritme en evenwicht gevonden? Zijn er nog dingen die een rol spelen of waar jullie nu tegenaan lopen? Hoe is het lichamelijk en emotioneel herstel? Heb je je lijf weer een beetje terug? Functioneert je bekkenbodem weer naar behoren? Is het bloedverlies al gestopt? Hoe gaat het met voeden? Hoe is het met de genezing van de wond? Heb je al een besluit genomen over anticonceptie? Is vrijen alweer aan de orde geweest? Hoe is het met je bloedijzergehalte en je bloeddruk?

Ook bespreken we met je of er naar aanleiding van je zwangerschap, bevalling en kraambed adviezen zijn ten aanzien van een eventuele volgende zwangerschap.