Zwangerschapscursus: Samen bevallen

no-nonsens zwangerschapscursus die jullie beiden goed voorbereid op de geboorte van jullie kindje.

Samen Bevallen is de meest informatieve zwangerschapscursus die er te vinden is.  Na een cursus Samen Bevallen gaan jullie beiden goed voorbereid de bevalling in!


De cursus

Iedere 6-8 weken start er in onze praktijk een Samen Bevallen cursus van 2 ochtenden. Docent van de cursus is Willeke Klerks.

Het is een compacte, leerzame cursus waarin alle fasen van de bevalling uitgebreid aan de orde komen en waarin je veel uitleg krijgt  over de dingen die jullie zelf kunnen doen om de bevalling zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Partners kunnen hierbij veel betekenen, dus daar is ruim aandacht voor. Partners komen bij Samen Bevallen alle lessen mee. Natuurlijk leer je ook ontspannings- en ademtechnieken voor tijdens de geboorte en vertellen we jullie over hoe je om kunt gaan met een bevalling die anders loopt dan gedacht. Ook de opties voor medische pijnstilling komen aan de orde.

In deze korte cursus is weinig tijd om uitgebreid in te gaan op het geven van borstvoeding. Mocht je hier meer over willen weten, volg dan een (online) informatie bijeenkomst over borstvoeding.

Alle informatie en de diverse technieken die je in deze cursus Samen Bevallen krijgt, dragen bij om van de bevalling een voorspoedige en positieve gebeurtenis te maken.

Data 2024

Zaterdag & Zondag 10.00-14.00 bij ons op de praktijk

  • 20 & 21 april (vol)

  • 15 & 16 juni (vol)

  • 3 & 4 augustus

  • 21 & 22 september
zwangerschapscursus

Privécursus

Mocht je liever een privé cursus willen afspreken, dan kan dat ook. Een privé cursus is heel flexibel te boeken, waardoor je niet vastzit aan een bepaalde dag of tijd. Ideaal als je onregelmatig werk hebt of wanneer je het niet fijn vindt om een groepscursus te volgen. Mail svp. even naar haarlem@samenbevallen.nl om alle informatie hierover te krijgen. 

Kosten

De cursus kost 170 euro en wordt door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent. Informeer svp. zelf bij je zorgverzekeraar of dit ook voor jouw verzekering geldt.

Contact en Aanmelden

Voor meer informatie, data van de cursussen en inschrijvingen kun je mailen naar Willeke Klerks via haarlem@samenbevallen.nl.

Je kunt je ook aanmelden voor de cursus als je geen cliënt bent van onze praktijk. Algemene informatie vind je ook op www.samenbevallen.nl.