Diëtiste

Voeding speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap.

Door goed te eten krijg je de nodige vitamines en mineralen binnen en zorg je dus goed voor jezelf en je ongeboren kindje. Vaak weten we wel wat we moeten eten en welke producten we tijdens de zwangerschap moeten vermijden. Toch kunnen er vragen zijn over voeding waarvoor je contact met een diëtist wilt opnemen.

Onze diëtiste geeft je graag advies over allerlei onderwerpen rondom voeding en zwangerschap, maar ook tijdens de borstvoedingsperiode en daarna. 


Eenmalig consult

wil je graag weten of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt tijdens de zwangerschap of kun je alle voedingsadviezen even niet meer overzien? Onze diëtist Melanie kan dit overzichtelijk voor je maken. Dit kan een ook met een eenmalig online consult. Je maakt een afspraak en we plannen een 60 minuten consult. Daarna zal Melanie nog een uitgebreid advies naar je opsturen dit vraagt nog 30 minuten uitwerktijd.

Waanneer begeleiding van een diëtiste?

  • Het gebruik van vegetarische voeding tijdens de zwangerschap
  • Voedselovergevoeligheid (kans op tekorten)
  • Ondergewicht
  • Overgewicht
  • Grote gewichtstoename bij eerdere zwangerschap
  • Verhoogd risico op zwangerschapsdiabetes
  • Problemen met de stoelgang (bijvoorbeeld obstipatie)
  • Hoge bloeddruk
  • IJzertekort
  • Ongewenst gewichtsverlies bij borstvoeding
 

Daarnaast help ik je graag bij het weer op het juiste gewicht komen na de zwangerschap of vóór de volgende zwangerschap. Ben je nog niet zwanger maar heb je wel een kinderwens dan kan ik je misschien ook helpen. Dit kan bijvoorbeeld bij ondergewicht, overgewicht of omdat je problemen hebt met eten.

Wanneer

Elke eerste donderdag van de maand bij ons op de praktijk of op vele momenten in de week online. 

Kosten

Je krijgt 3 uur per kalenderjaar voedingsadvies vergoed vanuit de basisverzekering en komt ten laste van het eigen risico. De tarieven kun je hier lezen. 

Onze diëtiste

Ik ben Melanie Barata de Almeida, gediplomeerd all-round diëtist.Ik ben enorm geïnteresseerd in ‘gezonde’ voeding omdat kiezen voor ‘gezonde’ voeding kan leiden tot een betere gezondheid en een lagere kans op welvaartsziekten zoals diabetes. Dit is de reden dat ik in 2012 Voeding en Diëtetiek ben gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarom begeleid ik mensen graag in het maken van een persoonlijk goede keuze, want de juiste keuze is voor iedereen anders op het gebied van eten en drinken. Een keuze die je onbewust heel vaak op een dag moet maken.

Daarnaast heb ik ervaren dat genoeg beweging, voldoende slaap en weinig stress even belangrijk zijn voor een gezonde leefstijl als voeding. Daarom heb ik de nascholing ‘BRAVO leefstijlfactoren en leefstijl coaching’ gevolgd waardoor ik op de hoogte ben van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gedrag, beweging, slaap, alcohol, roken en stress.

Naast dat ik werkzaam ben als allround diëtist ben ik gespecialiseerd in voeding bij diabetes en voeding in de fertiele fase van het leven (kinderwens & zwangerschap). Vooral deze laatste specialisatie kenmerkt mij als diëtist. Ik heb een bijzondere passie om vrouwen (en mannen!) te begeleiden bij een optimale voedingstoestand ter bevordering van de vruchtbaarheid en uiteindelijk een gezond gezin. Dit is ontstaan tijdens mijn eigen zwangerschap in 2015. Met deze specialisatie wil ik bereiken dat vrouwen voldoende voedingsstoffen binnen krijgen tijdens de zwangerschap, zo min mogelijk last hebben van kwaaltjes zoals misselijkheid en maagzuurklachten en uiteindelijk zwangerschapsdiabetes en andere ongunstige zwangerschapsuitkomsten kunnen worden voorkomen.

Meer informatie en het maken van een afspraak

075 614 38 42
info@eetvitaal.nl