Anja

Dit is Anja

Anja werkt:

  • Dinsdag overdag
  • 1 weekend per 4 weken.

Op 11 juli 1997 ben ik in Amsterdam afgestudeerd als verloskundige.Ik was toen 39 jaar en ik had al een werkzaam bestaan achter de rug als bioloog. In 1983 ben ik als medisch bioloog afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In dat jaar kon ik meteen aan de slag als biologiedocent op het Zaanlands Lyceum te Zaandam. Vanaf 1986 ben ik op allerlei andere scholen en instellingen werkzaam geweest. Het lesgeven vond ik altijd erg leuk, maar de onzekere arbeidsmarkt maakte een omscholing noodzakelijk. Mijn keuze voor verloskunde is er één waar ik nog elke dag van geniet.

Na mijn afstuderen in 1997 ben ik eerst in Amsterdam Oud-West gaan werken, daar heb ik veel geleerd van moeilijke sociale situaties. Daarna gelukkig kunnen gaan werken in mijn woonomgeving de Zaanstreek . Dit bij praktijk Zaanstreek-Noord in Wormerveer. In het noordelijke deel van de Zaanstreek heb ik al duizenden aanstaande ouders bijgestaan tijdens hun zwangerschappen en al ruim 2000 bevallingen begeleid.

Ik ben al 40 jaar samen met Piet en samen hebben wij 2 zonen. Fabian geboren in het ZMC  en Sebastiaan die thuis geboren is . We wonen alweer 35 jaar in het centrum van Zaandam en dat bevalt ons best.

Bij www.amethistdevelopingpeople.nl heb ik 2 coach diploma’s gehaald en ik vind het fijn om mensen op die manier extra bij te kunnen staan. Is er een heel coach traject nodig dan worden daar aparte afspraken voor gemaakt. Jammer genoeg zit dit niet in het basispakket verloskunde.

in 2021 heb ik een post HBO opleiding seksuologie afgerond.

Nog steeds een beetje docent hou ik van het goed uitleggen van alle informatie die er is. Jullie helpen bij keuzes maken in de zwangerschap en voor jullie bevalling die echt bij jullie passen. Natuurlijk ook tijd voor gezellige gesprekken.

Ik hoop een ieder die bij ons onder zorg komt met veel liefde en professionaliteit bij te staan.

Wie weet tot ziens,

Anja